Huvudsida

Från Estnisk litteratur i svensk tolkning | wikin
Hoppa till: navigering, sök

Välkommen till Estnisk litteratur i svensk tolkning

Den här wikin utgör huvudattraktionen i ett ideellt webbprojekt som syftar till att göra mer estnisk litteratur tillgänglig för en svenskspråkig publik. Tanken är att alla som så önskar ska kunna bidra med egna översättningar av icke upphovsrättsskyddad estnisk litteratur. Det där med upphovsrätten tycker vi är viktigt, så vi tar det igen: publicera endast egna översättningar av verk som saknar upphovsrättsligt skydd eller som du själv äger rättigheterna till.

Om du har tagit dig hit med målsättningen att njuta av estnisk litteratur i svensk tolkning: Ta för dig! Det är bara att söka efter det du hoppas finna. Eftersom wikin inte innehåller så väldigt många verk ännu, kan det dock vara värt att besöka sidan Alla sidor för att få en överblick över innehållet. Den som önskar lite extra spänning i tillvaron kan pröva att slumpa fram en sida.

Vadå upphovsrätt?

För mer information om vad upphovsrätt är och när den upphör gälla, hänvisar vi till Projekt Runebergs information om detta. Vi har inte funnit någon annan information än att det är livstid+70 år som gäller även för estniska verk. Estniskspråkiga personer kan läsa mer om upphovsrätt hos Autor.ee.

Om man vill bidra med en översättning

Så är det fritt fram att göra det. Observera att alla bidrag till Estnisk litteratur i svensk tolkning | wikin är att betrakta som utgivna under Creative Commons licens Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.5 Sverige. Om du inte vill att din text ska redigeras eller kopieras efter andras gottfinnande skall du inte skriva något här.

Om du vill veta lite mer om hur man skapar en sida eller redigerar en befintlig, rekommenderar vi Wikipedias introduktion till ämnet; se hjälpsidan Innehåll för länkar och mer information. Vi har också funderingar på att skapa några olika sorters mallar som man kan utgå ifrån när man skapar en sida, om man så önskar, men det är självklart att man får skriva sin sida så som man själv vill.

Övriga resurser

Besök gärna vår blogg – en tummelplats för estlitister!